EnergiWatch

Analytiker: Tabt udbud bør ikke give større kursreaktion hos Ørsted

"Tavlen bør være vasket ren. De ender jo i lodtrækning, så det er ikke fordi, at nogen er blevet foretrukket frem for andre," vurderer aktieanalytiker i Sydbank.

Foto: Ørsted

Det bør ikke give anledning til bekymring hos investorerne, at Ørsted tabte onsdagens lodtrækning om retten til at opføre den danske havvindmøllepark Thor med en kapacitet på 1000 MW.

Det mener Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank.

Han regner ikke med, at det afføder nogen større kursreaktion.

"Projektet har selvfølgelig en nævneværdig størrelse, men med de muligheder, som Ørsted kigger ind i, er der masser af det. Og når man er ude i en lodtrækning kan man heller ikke sige, at de ikke er konkurrencedygtige. Der er måske nogle, der har købt ind i aktien med forventningen om, at de vandt, og så sælger de igen," siger Per Fogh.

Aktien har da heller ikke rykket sig nævneværdigt. Klokken 13.30 ligger aktien til en stigning på 0,3 pct. i 847,60 kr. - stort set samme niveau som før vinderen blev kåret. Den blive dog kortvarigt sendt ned med 0,9 pct. efter offentliggørelsen.

Thor-projektet er det første af i alt tre planlagte havvindmølleparker, der blev besluttet i Energiaftalen fra 2018, og ifølge Per Fogh bør dagens afgørelse ikke få betydning for, hvem der kan vinde de resterende to.

"Tavlen bør være vasket ren. De ender jo i lodtrækning, så det er ikke fordi, at nogen er blevet foretrukket frem for andre. Så det bør være muligt for andre at have lige så gode muligheder for at vinde de næste projekter, som RWE," vurderer Sydbank-analytikeren.

RWE vinder lotteriet om Thor

Ørsted: Thor kan ikke overgås noget sted i verden 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs