EnergiWatch

Ørsted: Thor kan ikke overgås noget sted i verden

For fjerde gang i træk må det danske energiselskab se sig slået på hjemmebane, om end det denne gang kom ned til rent uheld. Vi fastholder fokus på Danmark, konstaterer direktør.

Foto: Ørsted / PR

Horns Rev 3, Vesterhav Syd- og Nord, Kriegers Flak og nu Thor. For fjerde danske havvindudbud i træk har vinderen været en anden end den globale markedsleder og hjemmebanespiller, Ørsted. Onsdag blev det tyske energiselskab RWE således valgt til at opføre de 1.000 MW ud for Thorsminde frem mod 2027.

Dog er der en markant forskel. For mens de foregående tre udbud slet og ret blev tabt på grund af et utilstrækkeligt lavt bud, havde Ørsted tilbudt at opføre Thor til den lavest tilladte pris på 0,01 øre/kWh. Problemet for energiselskabet var blot, at det samme havde også fire øvrige bydere, hvilket medførte en afgørelse per lodtrækning, hvor tyskerne trak det længste strå.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs