EnergiWatch

Stiesdals fundament skal forkorte flydevindens vej til succes

Stiesdal, Shell, RWE og Tepco har søsat deres Tetraspar-løsning ud for Norges kyst. Håbet er, at projektet, der bygger på tænkning fra vindmøller, skal bane vejen for fremtidens flydevind.

Henrik Stiesdal byder konkurrence på flydevindmarkedet velkommen. "Det er fedt," lyder det fra vindpioneren. | Foto: European Patent Office

Hvis flydende vind for alvor skal få sit gennembrud, skal det kunne konkurrere med andre energikilder. Den største udfordring er dog også en, der i den grad forsinker udviklingen: Prisen. For at omkostningerne til flydevinden sænkes, skal der findes de smarteste løsninger. En af de løsninger, mener Stiesdal at sidde på med fundament-projektet Tetraspar Demonstrator.

"Tilbage i 2015 fik vi den idé, at man kunne bruge den tænkning, man bruger på vindmøllen og føre den over på fundamentet," siger Henrik Stiesdal, der er grundlægger af Stiesdal og bestyrelsesformand i Tetraspar Demonstrator.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs