EnergiWatch

Pensionskasser ser smørhul i European Energys parker

Med en ny type projektfinansiering forsøger PKA og Pensams investeringsplatform, AIP, at finde et attraktivt hul i spændingsfeltet mellem den stigende konkurrence blandt udlånere og den faldende grad af statsstøtte for vedvarende energi.

Foto: GE Renewable Energy

Et gammelt mundheld tilsiger, at for mange kokke fordærver maden. Anskues det ud fra en mere driftsøkonomisk vinkel, isolerer problemet sig nok ikke til de sundhedsmæssige aspekter. Såfremt der skal betales løn til en sådan unødvendig stor kødrand ved kødgryderne er det nok også restaurantens profitmargin, der risikerer at blive fordærvet.

En tilsvarende situation kunne synes at være tilfældet ved de tre litauiske vindparker, European Energy annoncerede salget af for en måneds tid siden. Køberen er således den finske produktudvikler og kapitalforvalter Taaleri Energia. Sammen med et investeringsselskab, der drives af litauiske Lords LB Asset Management. Med projektfinansiering fra investeringsplatformen AIP, som bl.a. pensionskasserne PKA, Pensam og Akademikerpension står bag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs