EnergiWatch

Dansk havvinds topscorer er klar til at udbygge føringen

Vattenfall er lige som Ørsted blandt minimumsbyderne på Thor og er blot en heldig lodtrækning fra at sætte sig på to tredjedele af det danske havvindmarked.

Det kan godt være, at manden til højre er dansk kronprins. Men Anna Borg er til gengæld dansk havvinds dronning – nu forsøger Vattenfall at konsolidere magten med et minimumsbud på Thor. | Foto: Vattenfall

Det danske og svenske landshold har gennem historien mødt hinanden mere end 100 gange. Som regel i jævnbyrdige kampe, hvilket da også afspejles i statistikken, hvor Danmark har vundet 41 gange, Sverige 46 mens 20 kampe er endt uafgjort. Med en samlet og næsten fuldstændig ligelig målscore på 174-186.

Men så er der selvfølgelig undtagelserne. Som da svenskerne under EM-kvalfikationen i sommeren 2007 bragede igennem og bragte sig foran med 3-0 på blot 25 minutter, kun for at se danskerne efterfølgende udligne spektakulært til 3-3. Førend en beruset bøvert løb på banen i kampens 88. minut, svingede ud efter dommeren og dermed taberdømte Danmark. En fuldstændig tilfældig afgørelse uden forhistorie.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs