EnergiWatch

Kinesisk konkurrence skræmmer ikke Siemens Gamesa

Vi er sikre på, at vi kunne slå kinesiske møller i Europa, lyder det fra produktdirektør i Siemens Gamesa

Foto: Siemens Gamesa/Paul-Langrock.de Agentur Zenit +49 172 3120 333 foto@paul-langrock.de

Tysk-spanske Siemens-Gamesa frygter ikke for konkurrencen med kinesiske vindmølleproducenter på offshore-området.

Det skriver Recharge News.

"Vi ser på de her aktører. Vi ved også, at hvis de kommer til Europa, vil det kræve investeringer fra dem for at bygge fabrikker og så videre. Vi er sikre på, at vi kunne slå sådan en mølle," siger Martin Gerhardt, der er produktdirektør i Siemens-Gamesa, til Recharge News.

Den tysk-spanske producent er den førende i verden inden for offshore, mens Vestas, som for nyligt købte sin partner, japanske Mitsubishi, ud af deres joint venture på havområdet, er markedsledende på land.

Siemens-Gamesa har senest i 2020 lanceret en 14 MW-havmølle, der kan opgraderes til 15 MW i kapacitet, men for nyligt har kinesiske Mingyang Smart Energy præsenteret en mølle til brug på vandet med en ydeevne på 16 MW.

Desuden har Goldwind og Dongfang været ude med meldinger om, at de er på vej med store møller til brug på havet.

"I sagens natur er der lang vej fra at annoncere det til at have et kommercielt succesfuldt produkt, som også virker og viser gode præstationer og en god omkostningsposition," mener Martin Gerhardt dog.

"Det tager tid og skal bevises. Men selvfølgelig kigger vi på det. Vi kigger på al konkurrence, og vi forsøger at forsvare vores markedsledende position."

Ming Yang overhaler vestlige havmøller indenom

Mølleproducenter: Konkurrencen om den største vindmølle nærmer sig sit højdepunkt

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs