EnergiWatch

Vingeproducent falder 15 pct. efter nedjustering

Prisstigningen på 19 pct. er dog også et vidnesbyrd om de problemer, som Vestas har med de stigende omkostninger, der i øjeblikket præger hele forsyningskæden til vindmølleindustrien.

Foto: TPI Composites

Den amerikanske producent af vindmøllevinger TPI Composites, som er en stor leverandør til danske Vestas, falder på børsen i USA tirsdag med 15,3 pct. til 26,35 dollar.

Der sker efter mandagens nedjustering fra TPI, som også skuffede med sine tal for tredje kvartal. Ligesom andre aktører i vindmølleindustrien er TPI udfordret af stigende inputpriser, som det ikke er lykkedes fuldt ud at få kompenseret for igennem højere salgspriser.

"TPI er også ramt af stigende omkostninger, og vi har set, at epoxy - der bruges i vingeproduktionen - også er steget ret voldsomt. Der har de ikke formået at sende regningen videre til kunderne - til trods for at de har hævet priserne med 19 pct.," sagde aktieanalytiker Janne Vincent Kjær fra Jyske Bank tidligere tirsdag til MarketWire.

Prisstigningen på 19 pct. er dog også et vidnesbyrd om de problemer, som Vestas har med de stigende omkostninger, der i øjeblikket præger hele forsyningskæden til vindmølleindustrien. Det var da også årsagen til, at Vestas forleden nedjusterede sine forventninger til 2021 yderligere.

TPI kom ud af tredje kvartal med et underskud på 30,7 mio. dollar sammenlignet med et overskud på 42,4 mio. dollar i samme periode sidste år. Det justerede driftsresultat, EBITDA, faldt endvidere til 0,2 mio. dollar fra 49,1 mio. dollar.

TPI kunne mandag aften i øvrigt også annoncere en kapitalindsprøjtning på op til 600 mio. dollar fra Oaktree Capital Management, hvilket skal styrke likviditetsforholdene og understøtte virksomhedens langsigtede strategi og udsigter.

Klimaløfter for 2030 halter og rammer forbi vigtigt mål

Shell og Norsk Hydro går sammen om grøn brint

GE annoncerer opsplitning 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs