EnergiWatch

Udkantsområder sikrer, at vi er et af verdens grønneste lande

Mens det er i de store byer, at der tales mest om, at Danmark skal være grøn og CO2-neutral, er det i nogle af de tyndest befolkede egne og oftest langt væk fra byområder som København og Aarhus, at den reelle produktion af grøn energi foregår. Det er på Lolland, Langeland, i Ringkøbing-Skjern, på Mors og Ærø, at man finder nogle af de virkelig grønne "helte", viser nye tal fra energiselskabernes forening, Dansk Energi.

Foto: REEL

Hvis det ikke var for vindmøllerne på Lolland, solcellerne i Holstebro eller vindmøllerne og solcellerne i Ringkøbing-Skjern eller andre steder i udkantsområderne, ville Danmark og danskerne næppe kunne prale af, at ca. 50 pct. af al den strøm, vi henter ud af stikkontakterne, i dag kommer fra sol eller vind.

En dugfrisk opgørelse fra Dansk Energi viser, at man på Lolland producerer næsten fire gange så meget grøn energi på landbaserede vindmøller og solceller, som borgerne i kommunen selv bruger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesa hiver ejer med ned

Trods langt bedre end ventet salg i gasforretningen nedjusterer Siemens Energy sine forventninger til året, efter Siemens Gamesas annoncering af et muligt milliardtab i 2022.

Siemens Gamesa melder om milliardtab

Massivt driftsunderskud i Siemens Gamesas første kvartal får mølleproducenten til at nedjustere forventningerne til helåret. Leverandørkædeproblemerne trækker ud, lyder det.

Hofor udpeger ny direktør

Hovedstadens Forsyningsselskab ansætter Henrik Plougmann Olsen som selskabets nye direktør. Han kommer fra en stilling som topchef i Metroselskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs