EnergiWatch

Ørsteds bud på New Jersey-elnet er til fremtidige projekter

Hvis Ørsted i tandem med PSEG løber med kontrakten i New Jersey, kan det blive en lukrativ en af slagsen, siger Ørsteds finansdirektør.

Foto: Ørsted

Ørsted annoncerede i slutningen af oktober, at selskabet sammen med det amerikanske energiselskab PSEG har indsendt en række bud på at føre strøm fra havvindmølleparker til elnettet i New Jersey.

Vinder Ørsted og PSEG udbuddet, skal det sikre strømføringen til fremtidige New Jersey-projekter, fortæller Marianne Wiinholt, finansdirektør i Ørsted til MarketWire i forbindelse med onsdagens regnskab for tredje kvartal.

"Fordi man i New Jersey har et meget ambitiøst mål for udbygning og vil have noget effektivitet, så ønsker man for de næste runder at have etableret offshore-infrastrukturen. Det ser vi som en del af udbygningen af offshore-vind, for normalt går vi jo ikke ind i infrastrukturinvesteringer. Men det her ser vi som en integreret del af opførslen af vindparkerne, så derfor har vi valgt at gå ind sammen med PSEG og deltage i budrunden," siger Marianne Wiinholt.

New Jersey har fremsat en ambition om at få opført offshore-projekter med en samlet kapacitet på 7500 megawatt (MW) inden 2035.

Her har Ørsted allerede budt sig til og har vundet udbuddene på projekterne Ocean Wind 1 og 2 på henholdsvis 1100 MW og 1148 MW. Ocean Wind 1 udvikles sammen med PSEG, der ejer 25 pct. af projektet.

Det er for tidligt at sætte kroner og øre på en eventuel sejr i budrunden, siger Marianne Wiinholt, men skulle Ørsted og PSEG løbe med kontrakten kan det blive lukrativt.

"Sådan en type infrastrukturinvesteringer i USA er faktisk ret attraktive, lyder det fra finansdirektøren."

Skærmydsler mellem USA og Kina koster Ørsted forsinkelse 

Ørsted afslutter frasalg af halvdelen af Greater Changhua 1 i Taiwan 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs