EnergiWatch

Eni køber del af tredje Dogger Bank-projekt

Det italienske olieselskab vil overtage 20 procent i tredje del af den britiske havmøllepark efter køb fra Equinor og SSE Renewables.

Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor

Det norske olieselskab Equinor har valgt at sælge 10 pct. af Dogger Bank C til Eni. For en pris på 70 mio. britiske pund (ca. 700 mio. kr.) og en lignende handel med SSE Renewables kommer Eni således til at sidde på 20 pct. af ejerskabet i hele den britiske havmøllepark.

"Med denne havvind-handel fortsætter vi med at demonstrere værdiskabning fra Equinors vedvarende forretning. Som med Dogger Bank A og B, er frasalget af Dogger Bank C i linje med vores strategi om tidlig indtræden i stor skala på udvalgte markeder, hvor vi udnytter vores offshore-kompetencer til at modne projekter og reducere risiko," siger Pål Eitrheim, der er direktør for vedvarende energi hos Equinor i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Chr. Augustinus Fabrikker skyder 400 millioner i grøn fond

Milliardinvestoren Chr. Augustinus Fabrikker er blandt de primære investorer i en grøn investeringsfond, der har sikret sig et samlet kapitaltilsagn på knap en milliard. Fonden har fokus på virksomheder, der er markedsledende i bæredygtighed inden for branche.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs