EnergiWatch

European Energy gennemfører største salg nogensinde

Blot tre år efter den danske udvikler gik ind på det litauiske marked gennemføres et frasalg af vindparker på 185,5 MW. Vi er langt fra færdige i Baltikum, fastslår topchef.

Foto: GE Renewable Energy / Zout Fotografie (Rein Rijke)

Med en let omskrivning af Julius Cæsars afrapportering til det romerske senat efter slaget ved Zela, kan European Energys adm. direktør Knud Erik Andersen gøre status efter blot tre års tilstedeværelse på det litauiske vindmarked. Veni, vidi, vendidi. Eller jeg kom, jeg så, jeg solgte, for nu at holde det på jævnt dansk.

Imidlertid er det salg, European Energy netop har underskrevet med en unavngiven kapitalforvalter, lidt mere end på det jævne. Med 185,5 MW fordelt over tre nyopførte parker i Anykciai, Jonava og Rokiskis er det således det største frasalg, den danske vindkøbmand nogensinde har gennemført.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs