EnergiWatch

Siemens Gamesa vil bruge milliard på fabrik i USA

Som den første havmølleproducent etablerer Siemens Gamesa produktion i USA med annoncering af vingefabrik i Virginia. Det er dog ikke helt en vingefabrik, og beslutningen er ikke helt truffet endnu.

Havvind er også en kamp om arbejdspladser. Her USA's energiminister Jennifer Granholm og Virginias guvernør, Ralph Northam. | Foto: Virginia.gov

En god nyhed kan næsten ikke fortælles ofte nok. I begyndelsen af sidste år sagde en repræsentant fra Siemens Gamesa ved en senatshøring i Virginia, at mølleproducenten påtænkte at bygge en vingefabrik i den amerikanske delstat. Mens topchef Andreas Nauen ved kvartalsregnskabet i februar fortalte, at fabrikken ville blive opført, hvis og når Dominion Energy lagde en fast ordre til sit havvindprojekt på godt 2,6 GW.

Nu tages endnu et skridt op i udmeldingshierarkiet. Mandag annoncerede Siemens Gamesa således opførelsen af en vingefabrik i havnebyen Portsmouth i det sydvestlige Virginia. Det skete ved en storstilet laceringsceremoni med deltagelse af politiske pinger og øverstbefalende fra mølleproducenten selv.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs