EnergiWatch

Ørsted lægger en lokal milliard i USA

På en lille uge har energiselskabet indgået havvindkontrakter i den amerikanske leverandørkæde i såvel New Jersey, New York og Maryland.

Foto: Ørsted

Havvind handler ikke udelukkende om at levere grøn energi. Et sjældent irrelevant aspekt – i hvert fald fra de områder, hvor de store vedvarende energikraftværker skal opstilles – er således, hvad der leveres i form af investeringer og lokale jobs.

Mens selve havmøllerne i USA for Ørsteds vedkommende fortsat ligger et par år ude i fremtiden, har det danske energiselskab over den seneste uge leveret på det andet element. Endda to gange.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs