EnergiWatch

LM Wind Power starter ny produktion af 107-meter vinger

Danske LM Wind Power lancerer sin anden produktionslinje med støbeform til vinger på 107 meter i Frankrig.

Foto: Baptiste Almodovar

LM Wind Power sætter nu sin anden produktionslinje af møllevinger på 107 meter i gang på virksomhedens fabrik i Cherbourg.

Fra at producere møllevinger på 7,7 meter i 1978 har den danske underleverandør altså bevæget sig et stykke frem til den længste nuværende model, der passer til GE’s Haliade-X havvindmølle.

GE planlægger også at bygge en hal mere til efterbehandling af vingerne i Cherbourg. Samtidig skal de omtrent 600 medarbejdere på fabrikken have 200 nye kollegaer.

"Vores teams her i Cherbourg er glade for at tage en aktiv rolle i energiomstillingen og for at være en del af den vellykkede rejse for GE's Haliade-X havvindmølle," siger Olivier Fontan, adm. direktør for LM Wind Power i en meddelelse.

"Ankomsten af den anden 107-meter støbeform på fabrikken markerer en øget aktivitet for LM Wind Power i Cherbourg, og vi er glade for at byde velkommen til en stor bølge af nye medarbejdere, hvilket giver os mulighed for at deltage i den sociale udvikling og skabe flere arbejdspladser i det omkringliggende samfund."

Det er primært stillinger i produktionen, der skal udfyldes af de nye medarbejdere. Men også produktionsledere, folk til kvalitetskontrol og vedligeholdelsesteknikere skal hjælpe LM Wind Power med at imødekomme efterspørgslen på flere og større vinger i havvindsektoren. LM Wind Power var de første i verden til at lave havmøllevinger på over 100 meter.

GE får grønt lys til ny LM Wind Power-fabrik

GE vil hyre yderligere 300 på havvindfabrik

LM Wind Power ansætter 250

GE starter Haliade-X på 14 MW 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs