EnergiWatch

Obton satser stort på Japan

Den danske solinvestor har netop overtaget sin første japanske solpark, men selskabet forventer, at markedet vil vokse markant de kommende år.

Foto: PR Obton

Til en pris på cirka 750 mio. kr. har Obton overtaget den japanske solpark Shirakawa på 31,6 MW, og solinvestoren har store planer for markedet, der skal vokse sig til at blive virksomhedens tredjestørste inden for tre år.

Det skriver Børsen.

"Jeg bliver skuffet, hvis vi ikke kan investere 5 mia. kr. i Japan de næste tre til fem år. Vi har lige ansat en direktør for landet, og vi åbner fysisk kontor i Tokyo med fire-fem ansatte," siger Anders Marcus, der er direktør for Obton, til avisen.

Investeringen i parken var dog ikke lige til, da Obton ikke kunne låne penge af de lokale banker til vilkår, som Obton ville acceptere. I stedet kom EKF Danmarks Eksportkredit til undsætning med et 500 mio. kr. stort eksportlån. Det var første gang, at EKF investerer i en solpark, men ifølge kommerciel direktør, Thomas Hovard, er der allerede flere japanske satsninger undervejs i samarbejde med Obton.

Obton sælger hollandsk solpark

Professor: Investeringsprojekters løfter om afkast er rent blændværk 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs