EnergiWatch

Dansk vindleverandør går på børsen

Med ambitionen om at lægge på markedslederskab og udvide forretningen globalt vil smøringspumpeproducenten Hove rejse ny kapital på børsen. På få år skal omsætningen fordobles, konstaterer direktør.

Med sine blot 32 år kan Hoves direktør, Maja Vonsild Jørgensen, blive blandt de yngste topchefer for en børsnoteret, dansk virksomhed. | Foto: Hove AS

Der er en række fællestræk blandt størstedelen af de nordiske vedvarende energivirksomheder, der de seneste år er gået på børsen. Typisk er det relativt nystartede virksomheder, der satser på hypede, men ganske uprøvede teknologier som især Power-to-X, og i hovedreglen foregår noteringen i Norge.

Intet at dette gælder imidlertid for den seneste danske børskandidat. I godt 20 år har Hove udviklet og produceret noget så umiddelbart usexet som fedtsmøreapparater især til brug i vindmøller, og med efter eget udsagn 40 pct. af det globale marked er virksomheden fra Glostrup allerede nu den førende i sit segment. Men den position skal nu udbygges med en notering på Nasdaq First North i København.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs