EnergiWatch

Ørsted vælger dansk vindrederi som leverandør til tyske parker

Tidligere på året valgte Cadeler at opgradere sine to skibe i o-klassen, og nu ligger den første opgave efter opgraderingen så også klar.

Skibet Wind Osprey som skal opgraderes med nye kraner. | Foto: cadeler

Det danskbaserede vindrederi Cadeler, det tidligere Swire Blue Ocean, har gennem 2021 haft vind i sejlene og kan nu sætte kursen mod Østersøen, hvor det netop er blevet valgt som foretrukken leverandør til Ørsteds to kommende tyske havvindparker, Gode Wind 3 og Borkum Riffgrund 3.

Det er skibet Wind Osprey, som skal stå for installationen af minimum 48 11 MW-møller til de to parker. Wind Ospreys er et ud af Cadelers to skibe i o-klassen, som man tidligere på året valgte at opgradere med nye kraner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs