EnergiWatch

Ørsted: Genoptaget erstatningssag giver ikke anledning til hensættelse

Sagen stammer helt tilbage fra 2005, hvor Konkurrencerådet afgjorde, at det tidligere Elsam, som i dag er en del af Ørsted, havde misbrugt sin dominerende stilling på markedet for engrossalg af el i Vestdanmark.

Foto: Ørsted

Ørsted vil ikke hensætte til et eventuelt erstatningskrav på 4,4 mia. kr., efter at Vestre Landsret torsdag gav elkunder medhold i, at en erstatningssag mod Ørsted skal endnu en gang i Sø- og Handelsretten, efter at netop Sø- og Handelsretten i 2020 ellers frifandt Ørsted.

Det meddeler Ørsteds finansdirektør, Marianne Wiinholt, til MarketWire.

"Afgørelsen i Vestre Landsret om at lade erstatningssagen genoptage i Sø- og Handelsretten giver ikke anledning til en ny hensættelse," lyder det fra finansdirektøren i en skriftlig kommentar.

Da Ørsted i første omgang blev frifundet tilbageførte selskabet en hensættelse på 298 mio. kr. med tillæg af procesrenter fra erstatningssagens begyndelse til dækning af eventuel erstatning.

Langstrakt sag

Sagen stammer helt tilbage fra 2005, hvor Konkurrencerådet afgjorde, at det tidligere Elsam, som i dag er en del af Ørsted, havde misbrugt sin dominerende stilling på markedet for engrossalg af el i Vestdanmark til at opkræve for høje priser i andet halvår 2003 og hele 2004.

Siden har sagen kørt, indtil Sø- og Handelsretten i marts 2020 frifandt Ørsted under henvisning til, at en dom i en sag mellem Konkurrencerådet og Ørsted fra 2018 havde betydning for elkundernes krav.

I torsdagens dom fra Vestre Landsret fastslås det dog, at dommen i sagen mellem Konkurrencerådet og Ørsted fra 2018 ikke fastslog, at Ørsteds priser var lovlige.

"Vi havde håbet, at landsretten ville stadfæste Sø- og Handelsrettens dom om at afslutte erstatningssagen, fordi Elsam allerede er frifundet for konkurrencemyndighedernes påstand om overtrædelse af konkurrencereglerne. I stedet for at få sat punktum i denne meget langstrakte sag går den nu tilbage til Sø- og Handelsretten, hvor forberedelsen af sagen genoptages," lyder det fra Marianne Wiinholt

Ørsted må igen i Sø- og Handelsretten i sag om milliarderstatning

Ørsted tager skridt mod svensk havvindpark på 1,5 GW

Ørsted får milliardlån hos Den Europæiske Investeringsbank

Ørsted-konsortium indgår samarbejde om medejerskab af Scotwind-projekt

 

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs