Green Hydrogen-chef: Nedjustering skyldes ren forskydning af ordrer

Der er tale om en engangshændelse og en forskydning af realiseringen af omsætningen og opskaleringen af selskabet - og ikke salg, der bortfalder, lyder det fra den adm. direktør.
Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Foto: Joachim Ladefoged/ERH
AF MARKETWIRE

En uheldig og skuffende forskydning af leverancen af produkter fra Green Hydrogen Systems fik onsdag aften selskabet til at nedjustere forventningerne.

Men der er tale om en engangshændelse og en forskydning af realiseringen af omsætningen og opskaleringen af selskabet - og ikke salg, der bortfalder.

Det forsikrer Sebastian Koks Andreassen, der er administrerende direktør hos Green Hydrogen Systems, på en telekonference torsdag.

"Jeg er naturligvis skuffet over, at de her udfordringer har forårsaget forsinkelser. De var i sagens natur uforudsete. Men vi taler om et skifte i realiseringen af omsætning. Det er ikke omsætning, der bortfalder," siger topchefen.

Forsinkelserne skyldes både vanskeligheder med det endelige produktdesign, hvor Green Hydrogen Systems har udskiftet komponenter i sin A-produktserie, og samtidig rekrutteringen af nyt personale til opskaleringen af selskabets aktiviteter også gået langsommere end ventet.

Regner med at holde planerne for 2022

Green Hydrogen Systems venter dog ikke, at der vil være en "spill over"-effekt til 2022, også selv om gode dele af de leverancer, der skulle være faldet i år, nu først bliver leveret efter årsskiftet.

"Med den viden, som vi har nu, føler vi os overbeviste om, at vi er i stand til at levere på planerne herfra," siger Sebastian Koks Andreassen.

"Jeg kan naturligvis ikke fuldstændig udelukke, at vi kan møde udfordringer, som vi ikke kender lige nu. Men vi føler os lige nu overbeviste om, at vi kan levere på den her plan," fortsætter Green Hydrogen Systems-topchefen.

Green Hydrogen Systems blev stiftet i 2007 og lever af at producere elektrolyseudstyr, som videresælges til kunder, der producerer grøn brint, som kan bruges til brændstof.

Tidligere i år blev selskabet børsnoteret i København - blandt andet for at hente penge til den kraftige opskalering af produktionen, som selskabet planlægger for de kommende år.

Ved børsnoteringen i juni hentede Green Hydrogen Systems et bruttoprovenu på 1,1 mia. kr., som skal bruges på både videreudvikling af produktplatformen samt opskalering af selve produktionsfaciliteterne.

Ny produktserie ikke berørt

Det er udviklingen og færdiggørelsen af produkter fra den nuværende produktserie - A-series - der har forvoldt problemer og kostet nedjusteringen.

I 2023 venter Green Hydrogen Systems også at lancere næste skud på stammen - X-series - og den del er ikke påvirket af udfordringerne lige nu.

"Med X-serien er vi slet ikke i samlingsfasen, men stadig i ingeniørfasen. Omvendt kan man sige, at vi tager meget lære med videre fra de nuværende udfordringer med A-versionen, som er rigtig værdifuld," siger Sebastian Koks Andreassen.

På telekonferencen blev topchefen også mødt med spørgsmålet om, hvorvidt udfordringerne vil påvirke forhandlingerne med eksisterende og eventuelt fremtidige kunder.

Green Hydrogen Systems gik efter meddelelsen om nedjusteringen onsdag aften i gang med at kontakte kunderne og mulige fremtidige kunder, og indtil nu har tilbagemeldingerne været fornuftige, selv om der - med topchefens egne ord - naturligvis "ikke har været tale om udelukkende glade kunder."

"Jeg ser det naturligvis ikke nødvendigvis som et positivt bidrag til kundedialogen. Vi har ikke talt med alle vores kunder endnu, men vi har startet en dialog med nuværende og potentielt fremtidige kunder, og vi har fået mange opmuntrende kommentarer," siger Sebastian Koks Andreassen.

"De tror på vores teknologi, og at vi vil komme godt gennem det her," fortsætter han.

Green Hydrogen Systems-aktien falder med hele 20,7 pct. til 29,65 kr. på børsen i København efter nedjusteringen. Dermed barberes der godt 600 mio. kr. af markedsværdien.

Aktien blev noteret med en startkurs på 40 kr. i juni.

Green Hydrogen Systems nedjusterer kraftigt efter forsinkelse

Green Hydrogen opnår tilskud til udvikling af elektrolysator 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også