EnergiWatch

Kommune vil pakke motorvej ind i solceller

Høje-Taastrup Kommune har bevilget mere end 600.000 kroner til en undersøgelse af, hvordan man bedst reducerer motorvejsstøj.

Foto: Høje Taastrup Kommune/PR

Kan man pakke en motorvej ind i solceller, reducere støjen - og til sidst lade energien fra solcellerne finansiere hele projektet? Det håber Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler.

Tirsdag aften vedtog et enigt byråd at bevilge 650.000 kroner til et rådgivende ingeniørfirma, der netop skal undersøge muligheden for at pakke motorvejen, der løber gennem Fløng og Hedehusene, ind.

"Et enigt byråd har sagt, at det er værd at give en chance og bruge de 650.000 kroner på en forundersøgelse, og hvis det kan lade sig gøre, så er perspektiverne enorme," siger Michael Ziegler til TV 2 Lorry.

Helt konkret skal rådgivningsfirmaet, KI Rådgivende ingeniører Aps, på politikernes foranledning undersøge mulighederne for at lukke motorvejen inde med det formål at reducere støjen.

Samtidig vil man etablere vedvarende energi på overfladen ved at dække den med solceller.

Det er borgmesterens helt store håb, at det er muligt både at reducere støjen fra motorvejen og samtidig lade projektet blive finansieret af den energi, som solcellerne indsamler.

For kan det lade sig gøre, så kan Høje-Taastrup Kommune blive foregangskommune, mener Michael Ziegler:

"Der er mange hvis'er, men hvis det kan lade sig gøre, så kan det betyde utroligt meget. For hvis det hænger økonomisk sammen, reducerer støjen og endda kan finansieres af solcellerne, så har vi fat i noget, der også kan gøres andre steder," siger han til TV 2 Lorry.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af TV 2 Lorry)

Sjællandsk gods vil opføre solcellepark på 80 hekta

Spørgerunde viser opbakning til solenergi 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs