EnergiWatch

EDF til vejrs efter medhold fra regeringen om energisalg til rivaler

Den franske regering vil nu i stedet undersøge, hvordan den kan sætte loft over de stigende energipriser.

Foto: EDF Renewables

Energiselskabet Electricite de France (EDF) er kommet i stødet torsdag, efter at den franske regering har sagt, at den ikke vil tvinge selskabet til at sælge energi til sine rivaler til under markedspris.

Det skriver Bloomberg News.

Det er ikke muligt at hæve den nuværende grænse for energiproduktionen på 100 terawatt-timer (TWh), sagde parlamentsmedlem Berangere Abba onsdag ifølge Agence-France Presse.

Selv hvis regeringen ville nå til enighed på tværs af partierne, ville den efterfølgende retssag udgøre for stor en risiko, til at det kan svare sig på kort sigt, lyder det.

I stedet vil den franske regering undersøge, hvordan den kan sætte loft over de stigende energipriser.

Aktien løftes 3,9 pct. til 10,98 euro på børsen i Paris.

EDF nær tredobler overskud i første halvår

EDF skruer op for forventningerne

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs