EnergiWatch

Verdens største flydende vindpark står klar med elkøbsaftale

Idet den skotske Kincardine-parks sidste flydende vindmøller nu er installeret, er parkens salg også sikret indtil 2029 gennem en langsigtet elkøbsaftale med Statkraft.

Foto: Statkraft

Statkraft indgik i 2018 aftalen om at aftage hele Kincardine-parkens produktion til en garanteret mindstepris per MWh. Parken forventes at producere 200 GWh om året.

"Vi er stolte over at være en af de partnere, der har hjulpet med at føre dette yderst innovative projekt til ende. Dette er det første flydende projekt, som Statkraft har været involveret i, og vi forventer, at flere vil følge efter," siger John Puddephatt, der er chef for Long Term PPA Origination hos Statkraft i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs