EnergiWatch

Vindindustrien vil tvinge politikerne til at tale om grøn udbygning

Energiøen på Bornholm skal fremrykkes, der skal opføres langt mere hav- og kystnær vind, kommunerne skal sige god for mindst 720 MW landvind og sol om året, hensynet til dyr skal ikke trumfe udbygningen, og politikerne skal se på, om klageadgangen skal begrænses. Jan Hylleberg forklarer Wind Denmarks lange ønskeliste.

Foto: Wind Denmark

Overskriften i Wind Denmarks nye strategiudspil lyder, at der er lagt op til al for lidt VE-udbygning frem til 2030. Faktisk er der behov for tre-fire gange så meget grøn energi fra vind og sol, end der lige nu er sikkerhed for, vil komme, mener brancheorganisationen, der peger på et elbehov på mellem 70-110 TWh ved årtiets udgang. Det første, hvis Danmark skal nå sit klimamål. Det sidste, hvis der også skal nås et grønt eksporteventyr.

Imidlertid anviser Wind Denmark ikke kun det tilsyneladende enorme hul i den grønne ost. Der lanceres samtidig ikke færre end 30 forslag til politikerne, der kan udfylde mankoen. Disse omfatter alt fra gamle ønsker om at ophæve det gejstlige veto og tillade vindmøller i plantageskove til et opgør med såvel de statslige arealreservationer for havvind og de netop vedtagne regler for åben dør-projekter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs