EnergiWatch

Arla-topchef foreslår grøn strøm til alle landmænd

Det vil være relativt billigt at få alle andelshavere til at bruge grøn strøm, og samtidig vil det være nemt at kommunikere til forbrugerne. Det mener Peder Tuborgh, der er adm. direktør i Arla.

Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Konventionelle andelshavere hos Arla kan muligvis se frem til et krav om at anvende grøn strøm, som det har været tilfældet for de økologiske kolleger siden 2019.

Det skriver Landbrugsavisen.

Peder Tuborgh, adm. direktør i Arla, fortæller, at en sådan omstilling vil være "meget lidt omkostningsfuldt."

"Jeg nævnte det for repræsentantskabet. Det er noget, som forbrugerne forstår, for de overvejer også, om de skal gå over på grøn el. Det er et godt og konkret eksempel på noget, man kan flette ind i sin markedsføring over for kunder eller forbrugere," siger han til Landbrugsavisen.

Han fremhæver det mulige tiltag som effektivt, fordi det foruden den lille ekstraregning også er nemt at markedsføre over for forbrugerne.

Siden 1. januar 2019 har det været en del af økologernes kontrakt med Arla, at hele producenternes elforbrug skal dækkes af grøn el. Det sker ved, at producenterne tilkøber et grønt el-certifikat fra sin el-leverandør, der dækker 100 pct. af økoproducentens årlige netto elforbrug.

Arlas landmænd i Danmark producerer grøn energi svarende til i gennemsnit 42 pct. af deres strømforbrug ved hjælp af vedvarende energikilder som vindmøller, solceller og biogas. Størstedelen af den grønne energi sælges videre til energiselskaberne.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Vestas' advarsler i sag om vestjysk testcenter har virket

Klimaminister kræver flere investeringer, mens rammebetingelser udebliver 

Danskerne har klimainvesteringer for 161 milliarder i udlandet: "Vi kan sagtens gøre mere herhjemme" 

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Noreco lander mindre overskud

Det norske olieselskab er tilbage med plus på bundlinjen og sætter stor lid til især to satsninger i den danske Nordsø.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs