EnergiWatch

S&P: Ørsted vil fortsat dominere havvind

Over de kommende fem år vil europæiske forsyningsselskaber forblive førende i den globale havvind, forudser ratingbureauet, der ikke anser det sandsynligt, at olieindustrien vil kaste al økonomisk fornuft fra sig for at vinde fodfæste.

Sheringham Shoal blev opført i 2012 af bl.a. Equinor. Men heller ikke i de kommende år vil olieindustrien spille en hovedrolle i havvind, vurderer ratingbureau. | Foto: Rambøll

Olieselskabernes rolle som energisektorens bøhmand har adskillige ansigter. Foruden den traditionelle som den fæle, fossile forurener, foranlediget af selskabernes historiske metier, har en anden fortælling vundet frem de senere år: Som titanerne med de uendeligt dybe lommer, der nu har fået øje for havvind og hastigt er i gang med at overtage industrien fra dens oprindelige bannerførere.

Den skæbnefortælling har dog et par plothuller. Dels har olieselskaber som Shell og Equinor været aktive i havvindindustrien i flere årtier. Dels er det en postgang for tidligt at afskrive forsyningsselskabernes rolle.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs