EnergiWatch

Sats på grøn premierminister løfter sektoren i Japan

Aktiekurserne stiger kraftigt med udsigten til, at Taro Kono bliver landets næste premierminister.

Foto: Issei Kato/REUTERS / X90003

Grønne aktier er sprunget i vejret på børsen i Japan mandag i forventning om, at landets reformminister, Taro Kono, vil overtage rollen som landets næste premierminister.

Det skriver Bloomberg News.

Kono har tidligere ytret modstand mod atomkraft, og selv om ingen ved, hvordan han vil forholde sig, hvis har får magten, så har især private investorer valgt at købe stort ind i den grønne sektor. Blandt andet stiger Renova, der driver solenergi- og biomasseanlæg, med 15 pct. Desuden er solenergikoncernen West Holdings lukket i rekord efter en stigning på 9 pct.

Købsinteressen kommer, inden det står klart, hvem der kommer til at efterfølge Japans nuværende premierminister, Yoshihide Suga, der agter at træde tilbage efter cirka et år på posten.

Først den 29. september gennemføres valget af ny leder for det regerende Liberal Democratic Party (LDP), der qua sin dominans i det japanske parlament praktisk taget er sikret posten som premierminister.

Weekendens meningsmålinger har dog vist, at Taro Kono ligger nummer et på listen over kandidater, som japanerne helst ser overtager posten.

Det japanske tv-netværk Nippon News Network rapporterer desuden, at Suga planlægger at bakke op om Taro Kono som ny formand for regeringspartiet.

Blandt andre grønne aktier er solcelleudvikleren NPC steget med lidt over 5 pct., og biomasseselskabet Erex er kravlet næsten 8 pct. højere.

RWE styrker partnerskab til flydevind i Japan

Japan rygtes at løfte grøn energiandel 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs