EnergiWatch

Havvind rykker nærmere i Australien med ny lovgivning

"Det glæder os at se, at de lovgivningsmæssige rammer for at bygge og drive havmølleparker i Australien tager et vigtigt næste skridt." siger Michael Hannibal, der er partner i Copenhagen Infrastructure Partners.

Foto: vestas

Et gennembrud for etablering af havmølleparker i Australien kan være undervejs, efter at landets regering torsdag har introduceret lovgivning, der kan blive helt afgørende for realisering af det enorme potentiale ud for landets kyster.

Nyheden er godt nyt for danske firmaer i vindindustrien, herunder for selskaber som Vestas og Ørsted - men også et firma som Copenhagen Infrastructure Partner (CIP), som da også allerede er direkte involveret i et gigantisk havmølleprojekt i Australien - Star of the South - på 2,2 gigawatt.

Forslaget er præsenteret i en lovpakke under navnet "Offshore Electricity Infrastructure Bill", og Star of the South vil nu se i detaljer på forslaget for at vurdere betydningen for det gigantiske projekt.

Allerede nu kalder Star of the South dog begivenheden for et "historisk øjeblik" for offshorevind i Australien, og ifølge projektselskabets danske topchef, Casper Frost Thorhauge, er "lovgivningen et vigtigt skridt til at realisere Australiens havvindpotentiale". Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Parken udvikles af CIP gennem fonden Copenhagen Infrastructure III i partnerskab med det australske selskab Offshore Energy, og partner i det danske fondsmanagementselskab Michael Hannibal udtrykker også stor tilfredshed med forslaget.

Ser frem til vedtagelse

"Det glæder os at se, at de lovgivningsmæssige rammer for at bygge og drive havmølleparker i Australien tager et vigtigt næste skridt. Vi ser frem til, at lovgivningen bliver vedtaget og takker den australske regering for dens støtte til at udvikle et nyt havvindmarked," siger Michael Hannibal i meddelelsen fra Star of the South.

Star of the South ligger syd for kysten ved Gippsland, Victoria, sydøst for Melbourne. Projektet er i en fase, hvor der gennemføres miljøvurderinger, der skal understøtte den videre planlægning frem mod en godkendelse.

Hvis projektet godkendes og der besluttes konstruktion, kan opførelsen starte midt i dette årti og hele parken stå færdig ved udgangen af årtiet.

Vestas købte sig sidste år ind i CIP med en ejerandel på 25 pct.

Australsk olieselskab vil bygge 1,1 GW havvind

CIP får vigtig godkendelse på 2GW havpark 

CIP går i lokal dialog om gigawatt-projekt 

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs