EnergiWatch

European Energy genstarter sin gæld til lavere rente

Med udstedelsen af den største grønne obligation på børsen i København samt indgåelse af ny kreditfacilitet øger udvikleren sin økonomiske slagstyrke med godt en milliard.

Foto: Gregers Tycho/ERH

European Energy sætter dansk rekord i grøn obligation. Det sker med udstedelsen af en virksomhedsobligation med en nominel størrelse på 300 mio. euro (2,23 mia. kr.) med udløb i 2025.

Størstedelen af udstedelsen skal anvendes til at betale den forrige obligation på 200 mio. euro ud. Den blev udstedt forrige år, men til en margin på 4,98 pct., hvorimod udvikleren slipper med at betale 3,75 pct. på den nye.

Men ved at hente yderligere 100 mio. euro ind, sikrer European Energy sig øget finansielt råderum til at investere i større sol- og vindprojekter. Mens en samtidig kreditfacilitet på 45 mio. euro med Danske Bank, Nordea og DNB, der er valgt til at stå for bogføringen af den nye obligation, giver mere luft på kontoen og dermed teknisk set øger den økonomiske muskelkraft med 145 mio. euro (1,1 mia. kr.).

"Som placeret i frontlinjen for at bekæmpe klimaforandringer har vi opskaleret vores organisation for at være i stand til at girbe de voksende muligheder for vedvarende energiprojekter. Det betyder, at vi har firedoblet opførelsen af grønne energikapaciteter til mere end 1,1 GW siden sidste år," siger adm. direktør Knud Erik Andersen med henvisning til kadanen i årets første halvdel.

"Med vores nye finansielle struktur vil vi være i stand til yderligere at accelerere selskabets vækst og holde trit med den øgede efterspørgsel på grønne projekter."

European Energy firdoblede byggeri i første halvår

European Energy henter en mia. kr. på grøn obligation

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs