EnergiWatch

Energinet vil skære i unødig ventetid på nettilslutning

I forsøget på at kunne give hurtigere svar til udviklere, som vil have nye vedvarende energianlæg tilsluttet til elnettet, har Energinet nu lanceret en portal, hvor dele af processen er automatiseret.

Ventetiden for tilslutning til elnettet er blevet lang. Derfor vil Energinet nu strømline de administrative processer. | Foto: PR / Maria Tuxen Hedegaard / Energinet

To, tre, fire eller fem år kan det i øjeblikket tage for en ny solcellepark af blive nettilsluttet. En ventetid utilfredse udviklere har sat fokus på – ikke mindst med en deadline for udligningsordningen lurende den 1. januar 2023.

En stor del af forklaringen på de længere ventetider skal ifølge Energinet, som står for tilslutningen til transmissionsnettet, findes i den hastigt voksende mængde af nye vedvarende energiprojekter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs