EnergiWatch

Elkøbsaftaler fordobler volumen i Asien og Stillehavet

Indien, Australien og Taiwan dominerer markedet for elkøbsaftaler, der fortsætter med at vokse i regionen i 2021, vurderer Wood Mackenzie.

Foto: Inox Wind

Den samlede volumen af elkøbsaftaler i Asien og Stillehavsområdet fordobledes i 2020 til 3,8 GW i forhold til året før, estimerer den skotske forsknings- og konsulentgruppe Wood Mackenzie. Også første halvår af 2021 har set stor efterspørgsel fra erhvervslivet på at købe vedvarende strøm direkte fra el-producenter.

"Virksomhedernes indkøb af vedvarende strøm er stigende, og Asien og Stillehavsområdet begynder at spille en større rolle med 10,9 GW kumulativ kapacitet indkøbt indtil første halvdel af 2021,” siger Rishab Shresta, senioranalytiker ved Wood Mackenzie.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs