EnergiWatch

Vestas-topchef om underskudsplagede konkurrenter: "Det hænger ikke sammen"

Vestas' konkurrenter har meldt ud, at de udelukkende vil forfølge profitabel vækst. Men regnskaberne er præget af store underskud, og det rammer også den danske vindmølleproducent.

Vestas' topchef, Henrik Andersen, (til højre) slås i øjeblikket med kraftigt stigende transportomkostninger og højere råvarepriser. | Foto: JP

Vestas kæmper ikke kun med stigende omkostninger, men også rivaler, der trods udmeldinger om det stik modsatte tilsyneladende fortsætter med at acceptere tabsgivende ordrer.

Selvom den danske vindmølleproducent onsdag måtte nedjustere forventningerne til hele året, har Vestas fortsat kurs mod at tjene penge i år. Selskabet er ganske vist et godt stykke fra sin egen målsætning om en overskudsgrad på mere end 10 pct., men modsat samtlige konkurrenter er forretningen dog fortsat lønsom.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs