EnergiWatch

Fabriksalg vil kun hjælpe Vestas' bundlinje marginalt

Selv om det amerikanske marked udspiller sig som forventet for mølleproducenten, betyder usikkerheden om støtteordning, at der ikke er udsigt til ordrefest ved udgangen af 2021.

Foto: Finn Frandsen

At en del investorer var rasende på Vestas for to år siden, er næppe en overdrivelse. Årsagen var, at det lykkedes selskabet at afhænde sine gamle, tabsgivende vindmølleparker i Rumænien til Ikea for omkring en milliard – men uden at det medførte en løftet forventning til året, da indtægten åbenbart var indeholdt i prognosen for året. Imidlertid kom det bag på en del, at det engangssalg var regnet med.

Aktuelt skrues forventningerne heller ikke just op. Tværtimod sænkede mølleproducenten onsdag sit syn på året, så der nu ventes et justeret ebit-resultat på 5-7 pct. fra en omsætning på 15,5-16,5 mia. euro.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs