EnergiWatch

Vestas skærer op mod fire milliarder af forventningerne

Knapheden i forsyningskæden får sammen med øgede omkostninger til at få havvind tilbage i folden den danske mølleproducent til at skære både i top og bund af forventningerne til året.

Foto: vestas

Heller ikke Vestas ser længere ud til at komme i mål med året som hidtil forventet. Efter Siemens Gamesa i forrige uge skar sin prognose ned som følge af problemer i landvinddivisionen, følger den danske mølleproducent trop med fremlæggelsen af regnskabet fra 2. kvartal – om end dog fra et højere såvel udgangsperspektiv som opdateret slutmål for året.

Hvor forventningen hidtil var en omsætning på 16-17 mia. euro med en justeret ebit-margin på 6-8 pct, er den nu sænket både i top og bund. Nu forventes en toplinje på 15,5-16,5 mia. euro og en margin på 5-7 pct. Sidstnævnte indikerer et justeret ebit-resultat på ned til 775 mio. euro, hvilket er 585 mio. euro (4,35 mia. kr.) mindre end toppen af det forrige spænd.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs