EnergiWatch

Res Group sælger sin franske forretning for milliarder

Sydkoreansk konglomerat og solcelleproducent køber sig længere ind i Europa med aftale om overtagelse af britisk projektudviklers franske portefølje på 5 GW.

Foto: Thomas Borberg

Som sydkoreansk konglomerat Hanwha er mange ting. Det gælder også isoleret i energisektoren, hvor koreanerne ud over at gøre sig i petrokemi, katalyse og elektrolyse tillige er en af verdens største producenter af solcellemoduler. Snart føjes endnu en teknologi til viften.

Britiske Res Group – der især er kendt som udvikler af vindparker – sælger således sin franske forretning, Res France, til Hanwha. Dermed lægges en pipeline på 5 GW bestående af vind, sol og batterilagringsprojekter ind under koreanernes grønne energidivision, Q Cells. Handlen, der ventes at gå igennem til oktober, sker til en pris på 727 mio. euro (5,4 mia. kr.).

"Takket være Hanwha Solutions Corporation's dristige vision, viser denne erhvervelse, at Q Cells er villig til at bevæge sig ind på det franske marked for vedvarende energi, og yde et væsentligt bidrag til den franske energiomstilling, samtidig med at vi fremskynder vores transformation til en førende leverandør af samlede energiløsninger, der leveres rent, bæredygtigt og pålideligt," siger Q Cells adm. direktør, Kim Hee-cheul i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs