EnergiWatch

Flydende skotsk havvindmøllepark skal ikke kun producere strøm

Simply Blue Energy og Subsea 7 der står bag det flydende havvindsprojekt Salamander, har lavet en hensigtserklæring med firmaet ERM om at producere grøn brint.

Foto: Principle Power

Flydende platforme skal ikke kun være fundamentet under en havmølle. Den skal også huse såvel elektrolyse- som afsaltningsanlæg, så der kan produceres grøn brint direkte fra platformen.

Det er tanken hos britiske ERM, der med sit koncept ERM Dolphyn vil facilitere netop det. Mens realiseringen nu kommer et skridt nærmere i form af indgåelsen af en hensigtserklæring med Simply Blue Energy og Subsea 7 om potentielt at anvende teknologien på duoens skotske flydevindprojekt Salamander ud for Skotland.

Projektet arbejder også tæt sammen med Scotland Gas Networks (SGN) om at integrere produktionen af brint i deres infrastruktur.

SGN står for gasdistributionsnettet i Skotland, og er derfor en vigtig partner i den fremtidige brintinfrastruktur, som skal være med til at nå den skotske regerings ambition om at levere 1 GW fra flydende vindmøller og 5 GW grøn brint inden 2030.

"Da vi startede Salamander-projektet, forestillede vi os altid et springbrætsprojekt og en katalysator for fremtidige, større kommercielle muligheder. I betragtning af den hastigt nærliggende frist for de flydende vind- og grønne brintmål i 2030, tror vi nu, at Salamander-projektet ikke kun fungerer som et springbræt for flydende vind, men også potentielt for grøn brintproduktion og kan bane vejen for multi-GW grøn brint udviklingen i 2030'erne," udtaler Adrian de Andres, direktør for Salamander-projektet.

Ligeledes er direktøren for store projekter hos ERM, Steve Matthews også begejstret for det nye samarbejde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs