EnergiWatch

VE-investeringer nåede rekordniveau i første halvdel af 2021

I alt blev der investeret 1,1 billioner i grønne energikilder i årets første halvår. Mens der blev lagt flere penge i sol end nogensinde før, faldt investeringer i vindparker med næsten en tredjedel.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Ifølge BloombergNEF er der aldrig før investeret så meget i vedvarende energi i første halvdel af et år.

Sammenligner man med samme periode sidste år, er investeringerne steget med 1,8 pct. Det er særligt investeringer fra de globale aktiemarkeder, hvor investeringerne er steget til 28,2 mia. dollar (177 mia. kr.), hvilket er en stigning på mere end 500 pct. i forhold til første halvdel sidste år, som har været medvirkende til det høje niveau.

Investeringer i solcelleprojekter nåede også højeste niveau nogensinde på 78,9 mia. dollar (495 mia. kr.). Og selvom investeringerne i vindprojekter gik tilbage fra 85 mia. dollar (533 mia. kr.) til 58 mia. dollar (364 mia. kr.), så var det ikke nok til at stoppe et flot halvår.
Sidste år steg opførelsen af vindmøller i Kina og USA, forud for et tilskud der faldt, hvilket nok er grunden til det store fald i investeringerne.
 

Selvom det lyder af meget, er det dog langt under af, hvad der er nødvendigt, for at vi kan nå vores mål for CO2-reduktion, det mener Albert Cheung, analysechef for BloombergNEF.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vindindustrien vil tvinge politikerne til at tale om grøn udbygning

Energiøen på Bornholm skal fremrykkes, der skal opføres langt mere hav- og kystnær vind, kommunerne skal sige god for mindst 720 MW landvind og sol om året, hensynet til dyr skal ikke trumfe udbygningen, og politikerne skal se på, om klageadgangen skal begrænses. Jan Hylleberg forklarer Wind Denmarks lange ønskeliste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs