EnergiWatch

Wind Denmark: Nyt EU-mål kræver tredobling i vindudbygning

Hvis EU skal opnå 40 pct. vedvarende energiproduktion i 2030, skal der opsættes 27 GW vindmøller om året. Sidste år blev der blot opsat 10,5 GW, og Wind Denmark er nervøs for, at medlemslandenes rammevilkår gør målsætningen svær at nå i tide.

Der skal køres markant flere vindmøllevinger ud på lokationer i Europa, hvis EU's nye mål for vedvarende energi skal kunne nås. | Foto: PR Siemens Gamesa/Marina Pacheco

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen havde forud for lanceringen af dagens klimaudspil fra EU, Fit for 55, turneret Bruxelles med kravet om, at målet for vedvarende energiproduktion i Europa burde hæves fra de nuværende 32 pct. til 45 procent.

I dag offentliggjorde EU så sit udspil, hvor procentandelen for vedvarende energiproduktion i EU til et kollektivt suk i den danske energisektor blev fastsat til 40 pct. i 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Sverige fyrer op for olien før tid

Svenskerne har med store problemer i strømforsyningen været nødt til at sætte gang i oliekraftværket Karlshamn længe før, kulden for alvor er kommet til landet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs