EnergiWatch

Horns Rev 3 sikrer Vattenfall dansk rekordoverskud

Trods udfordringerne til lands sikrer havmøllerne svenskerne et overskud på 464 millioner før skat i sit danske vindselskab – markant højere end omsætningen. Næste år bliver endnu vildere, forventer energiselskabet.

Foto: Vattenfall

Det lavere forbrug og de overfyldte norske vandreservoirs var sidste år med til at holde elpriserne helt i bund. I Vestdanmark faktisk helt nede på 15,1 øre/kWh ifølge Vattenfalls optælling.

Med det in mente er det ekstra godt for det svenske energiselskab at have været tidligt inde på det danske havvindmarked. I 2015 vandt selskabet således udbuddet af Horns Rev 3 til en garanteret afregning på 77 øre/kWh over parkens første 50.000 driftstimer svarende til omkring 11 år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs