EnergiWatch

Vestas' 15 MW-mølle foretrukket til 900 MW

Mølleproducentens kommende havmølle sikrer sig gennem udbud sit første stik i form af at blive ENBW's foretrukne valg til støttefrit projekt i Tyskland.

Foto: Illustration: Vestas

Fem måneder efter annonceringen af sin kommende havmølle er Vestas på vej mod sin første ordre. Det tyske energiselskab ENBW har efter et indledende udbud valgt den danske producents V236-15 MW-mølle som foretrukket til den tyske havpark He Dreiht på 900 MW.

Når og hvis ordren bliver endelig betyder det en hurtig eksekvering for møllen, der ventes i serieproduktion fra 2024. He Dreiht, der er en udløber af det tyske udbud i 2018, skal således være i drift inden udgangen af 2025. Planen er at påbegynde installationen af de 60 havmøller i 2. kvartal af 2025.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs