EnergiWatch

Vestas gør comeback med bedste kvartal i årevis

Efter fem pauvre måneder førte mølleproducentens slutspurt til det tredjehøjeste ordreindtag nogensinde for et kvartal. Kun med lidt snyd i sammenligningen.

Foto: vestas

Et af Vestas' særkender har i årevis været bombardementet af ordreannonceringer op til kvartalsafslutningen. Så meget desto mere iøjenfaldende var det, da årets 1. kvartal blev fulgt til dørs af en række usædvanlige små ordrer, der langt fra kunne maskere, at kvartalets blev en gedigen fuser med det laveste ordreindtag i seks et halvt år. Efterfulgt i øvrigt af et nogenlunde lige så sløvt forår i april og maj.

Onsdag slog mølleproducenten imidlertid fast, at den ikke havde glemt sine gamle dyder. Med otte ordrer på samlet 1.278 MW i løbet af sidste dag i juni skød Vestas sig op på en samlet annonceret ordrehøst på 4.127 MW for kvartalet. Heraf tre fjerdedele i løbet af de seneste små tre uger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs