EnergiWatch

Vattenfall sælger 49,5 pct. af hollandsk havprojekt

BASF overtager halvparten af Hollandse Kust Zuid for 300 millioner euro.

Foto: Vattenfall

Det svenske energiselskab Vattenfall sælger 49,5 pct. af havmølleparken Hollandse Kust Zuid til den tyske kemikoncern BASF.

Købsprisen for den aftalte andel til BASF beløber sig til 0,3 mia. euro og tager højde for projektets opnåede status, skriver parterne i en fælles meddelelse.

Sammen med BASF's bidrag til finansiering af opførelsen af vindmølleparken har BASF forpligtet sig til en samlet investering på omkring 1,6 mia. euro.

Opførelse på havet af vindmølleparken påbegyndes i 2021, og når den står færdig forventeligt i 2023, vil den være verdens største havmøllepark med 140 vindmøller og en installeret effekt på 1,5 gigawatt.

Siemens Gamesa er tidligere blevet valgt som leverandør af møller til projektet.

Vindmølleparken Hollandse Kust Zuid bliver også den første fuldt kommercielle havmøllepark i verden, der ikke modtager nogen form for prismæssig statsstøtte til den producerede el.

Vattenfall vil anvende Hollandse Kust Zuid til at forsyne sine hollandske kunder med fossilfri el. BASF vil bruge sin elandel til at understøtte produktion af kemikalier på fabrikker rundt omkring i hele Europa.

BASF sigter mod at reducere sin udledning af drivhusgasser med 25 pct. inden 2030 og at opnå CO2-neutralitet inden 2050.

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs