EnergiWatch

Vestas-projekt på 26 GW afvises

Australiens regering afviser et af verdens største Power-to-X-projekter som "klart uacceptabelt". Konsortiet bag, der bl.a. inkluderer Vestas, vil dog arbejde videre.

Foto: ReGen Power

Over de seneste år har Asian Renewable Energy Hub (AREH) bare vokset og vokset. Fra en indledende enorm kapacitet på 4 GW vind og 2 GW sol er det australske hybridprojekt efter flere projekteringsmæssige omkalfatringer nu lagt an til at blive på hele 26 GW. Mens de oprindelige planer om at opføre elkabler til Indonesien er afløst af planer om at konvertere størstedelen til grøn brint.

Men nu får alle planerne et skud for boven. Australiens miljøminister Sussan Ley afviser projektet med en erklæring om, at de miljømæssige konsekvenser er "klart uacceptable".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs