EnergiWatch

Shell hopper ind i norsk havvind-udbud

Sammen med energiselskaberne BKK og Lyse vil olieselskabet nu også have en bid af licenserne til at opføre havvind på norsk sokkel.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Norske Shell vil ligesom de andre olieselskaber Equinor og BP være en del af nogle af tidens mest omtalte vindprojekter i Norge. Sammen med BKK og Lyse vil Shell søge licenser til de to havvindområder Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. Det oplyser de tre sammen i en meddelelse.

"Vi etablerer et langsigtet, industrielt partnerskab med en fælles ambition om at være central i arbejdet med grøn omstilling. Med dette vil vi bidrage til udviklingen af ​​nye rentable job og bæredygtig industri i Norge. Sammen kan vi tilbyde det bedste fra globale til lokale ressourcer i et fælles projekt og blive en meget solid ansøger til disse havvindlicenser," siger adm. direktør Marianne J. Olsnes fra Norske Shell.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs