EnergiWatch

Vestas runder en gigawatt på en uge

Mølleproducenten henter brasiliansk ordre på 348 MW.

Foto: vestas/PR

For anden gang onsdag annoncerer Vestas en ordre af anseelig kaliber. En uoplyst kunde langt en bestilling på 348 MW til et projekt i Brasilien, der skal leveres og tages i drift i 2023. Herfter står mølleproducenten for servicering af parkens 81 V150-4.2 MW'ere i fem år.

Yderligere detaljer nævnes ikke om ordren, der er årets blot anden annoncering i ikke blot Brasilien men hele Latinamerika. Så i stedet et par nedslag i statistisk trivia:

* Med sine 348 MW fordobler Vestas årets foreløbigt annoncerede ordreindtag i den region, selskabet indtil for nyligt kaldte Amercias. Foruden en tidligere ordre på 212 MW til et brasiliansk projekt har mølleproducenten meldt om to ordrer i USA på samlet 131 MW.

* Med valget af V150-4.2 MW'ere – der dog er optimeret til 4,3 MW – passerer Vestas nu salg af 5 GW af mølletypen i Brasilien.

* Med ordren har Vestas annonceret ordrer på samlet 1.032 MW den seneste uge. Et my mere end de 1.004 MW der er annonceret den resterende del af kvartalet siden 1. april.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs