EnergiWatch

Ziton skal hente ny kapital efter brud på lånekravene

Vindrederiet Ziton har efter tab i de første måneder af 2021 ikke været i stand til at overholde kravene i sine låneaftaler. Rederiet aflyste sidste år en aktieudstedelse, men sætter nu igen jagten ind på ny kapital. "Kapitalmarkedet har ændret sig siden sidst," siger CEO til ShippingWatch.

Det er nødvendigt for Ziton at udstede ny egenkapital for at rette op på balancen, ligesom det er et af kravene fra långiverne, fortæller CEO Thorsten Jalk. | Foto: PR / Ziton

Det danske vindrederi Ziton lægger op til ny aktieudstedelse efter at have overtrådt krav i låneaftaler i kølvandet på flere år med tab.

Jagten på ny kapital sker, efter selskabet i efteråret valgte at skyde en planlagt aktieudstedelse til hjørne, som skulle have rejst i omegnen af 750 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs