EnergiWatch

Siemens Gamesas australske vindpark kan blive 15 måneder forsinket

Corona har forsinket et 1200 MW-stort vindprojekt i Australien, hvor Siemens Gamesa skal levere op til 226 møller.

Foto: Forest Wind/iStockphoto

Et stort australsk vindprojekt, som Siemens Gamesa leverer udstyr til, kan blive forsinket i op til 15 måneder.

Det skriver mediet Renew Economy.

Der er tale om landvindprojektet Forest Wind, som efter planen skal have en kapacitet på op mod 1200 megawatt (MW), og som er placeret i den australske delstat Queensland.

Projektet bliver udviklet af et joint venture, som består af det lokale energiselskab Clean Sight og Siemens Financial Services.

Det var egentlig planen, at konstruktionen skulle sættes i gang i 2021, efter projektet blev godkendt i 2020. Det er siden blevet justeret til anden halvdel af 2022, men det er nu mere sandsynligt, at det først kommer til at ske i 2023, skriver Renew Economy.

"En af de faktorer, der påvirker projektet, har været covid-19, da det har begrænset vores mulighed for at rejse, mødes med interessenter og samarbejde ved at mødes ansigt til ansigt," lyder det fra udviklerne ifølge Renew Economy.

"Vi har haft mulighed for at overføre nogle af vores aktiviteter til online møder og digitalt arbejde, men covid-19 har skabt nogle komplikationer," lyder det videre.

Vindmølleparken ventes at koste omkring 2 mia. australske dollar at opføre, svarende til ca. 9,5 mia. kr. Den skal bestå af op til 226 møller.

"Som et resultat af denne forsinkelse vil Forest Wind Holding og Siemens Gamesa benytte lejligheden til at revidere programmet og forbedre sin tilgang til markedet," lyder det ifølge mediet.

Australsk gigawatt-park bygges på danske pensionisters grund

Siemens Gamesa får politisk hjælp til 1,2 GW-park 

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs