EnergiWatch

Grønt nødråb til ministeren: Udskyd lov om ekstraregning til vedvarende energi

Dansk Energi og European Energy vil have skæringsdatoen for, hvornår producenter selv skal betale for at blive tilsluttet elnettet. Klimaminister Dan Jørgensen afviser.

Foto: Better Energy

Udsigten til uklare ekstraregninger i millionklassen er en afgørende årsag til, at markedet for nye landvindmøller og solcelleparker er gået i stå. Sådan lyder det fra interesseorganisationen Dansk Energi og flere producenter af vedvarende energi.

Derfor står de nu sammen om et nødråb til klimaminister Dan Jørgensen. De vil have ministeren til at udskyde indførslen af de nye regler om, at producenterne selv skal betale for nettilslutning, så de først træder i kraft i januar 2024.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs