EnergiWatch

Nyt laboratorium skal forene natur og grøn energi

Vindmøller og solceller skal have en bedre sameksistens med naturen. Det er målet med et nyt laboratorium, hvor forskning og test af nye løsninger skal sikre både biodiversitet og den grønne omstilling, lyder det fra Wind Denmark og Dansk Energi, der står bag projektet.

Foto: Vattenfall

Selvom flere energiprojekter har oplevet at få stukket en kæp i hjulet, da de vurderes til at skæmme natur eller ødelægge biodiversiteten i de områder, hvor de planlægges opført. Men sådan behøver det ikke at være, fortæller Wind Denmark og Dansk Energi.

For de to organisationer mener, at i rigtig mange tilfælde kan grønne energiprojekter sagtens eksistere sammen med natur og dyreliv, det handler bare om at finde ud af hvordan.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs