EnergiWatch

Nordmænd vil gøre flydevind konkurrencedygtig på et år

Med sin koncept med et vindsejl bestående af en gitter af mindre vindmøller mener Wind Catching Systems at øge såvel konkurrencedygtigheden som bæredygtigheden af havvind.

Foto: Wind Catching System

Selv om vindindustrien bliver fortsat mere moden, lanceres der til stadighed koncepter, der gør op med de helt fundamentale principper.

Et sådant præsenterede norske Wind Catching Systems i 2017 for Aibel. Med en løsning, hvor en række mindre 1 MW-møller placeret i en gitterlignende struktur, skulle konceptet øge effektiviteten markant i forhold til arealbrugen. Det har ikke kun overbevist olieserviceselskabet, men også dets største medejer, Ferd, og North Energy, der sidste år investerede i selskabet og senest i april har købt yderligere op.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs