EnergiWatch

Better Energys solprojekt udskudt i fem år

Et solprojekt i Vordingborg skulle reducere drivhusgasudledning fra landbruget og samtidig levere grøn strøm. Men køen til elnettet sætter ifølge udvikleren en bremse for udbygningen.

Foto: Better Energy

Ideen var at slå to fluer med et smæk i klimaets tjeneste, da energiselskabet Better Energy for et halvt år siden lancerede et nytænkende solcelleprojekt i Køng Mose ved Vordingborg. Solcellerne skulle ikke bare levere billig grøn strøm. De skulle bygges på såkaldt lavbundsjord, som er taget ud af landbrugsproduktion for at bidrage til landbrugets CO2-reduktioner.

"Spændende og visionært", lød det fra både borgmesteren, lodsejerne og ikke mindst landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn, der besøgte Køng Mose i begyndelsen af marts.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs